Mit is jelent az, ha valaki odaadó?

A férfi álma a szexi, belevaló, odaadó, minden mozdulatában, gesztusában nagybetűs NŐ. És mi a nő álma? Ugyanez pepitában, vagyis a szexi, belevaló, odaadó, minden gesztusában és mozdulatában nagybetűs FÉRFI.

Vajon miért van az mégis, hogy az odaadó jelző említésekor elsőként női tulajdonságra gondolunk, amit egy férfi el is vár egy nőtől? Persze, a nő is elvárhatja, hogy a férfi odaadó legyen, de mégis elsőként nem azt említi elvárásként, hanem mondjuk azt, hogy a férfi legyen erőt sugárzó, biztonságot adó, védelmező. A nő pedig legyen a gondoskodó, odaadó, befogadó, gyengédséget adó. Ez jól is van így.

De mit is jelent, ha valaki odaadó? Vegyük konkrétan a szexualitást: mit jelent, ha valaki odaadó az ágyban? Mit jelent, ha egy nő odaadó? Azt jelenti csupán, hogy „oda adja” magát a férfinak szemérmetlenül, „tégy velem, amit akarsz!” felkiáltással? Ennél azért – érettebb szexualitást feltételezve – sokkal többet és mást jelenthet: kölcsönösségen kell, hogy alapuljon és nem elváráson.

Az az együttlét, amiben az adni akarás dominál és nem a kapni akarás, az eleve odaadó lesz. Szerencsés esetben mindkét fél imád adni a másiknak és nem csupán „saját magát adja oda a másiknak”. Az adni tudás öröme fokozza a vágyát, izgalmának csúcsa pedig, amikor láthatja a másik örömét, amit ő váltott ki a másik félben. Nem elsősorban kapni, hanem adni akar tehát. Szerencsés az a találkozás, ha a férfi és a nő is így áll hozzá.

A pornófilmek például ennek pont az ellenkezői. Nézője eleve azért nézi, mert kapni akar, addikció esetén pedig fennáll a veszélye annak, hogy a való életben is csakis ezzel az indíttatással lesz képes irányítani szexuális működését, magyarul kizárólag kapni akar. Testiséget, orgazmust.

Mondandóm végére már csak ez a kérdésem maradt: hová tűntek az odaadó férfiak?

Hálás lehet a nő, amikor rátalál egyre.