A vonzalom törvényei 1. Mitől válhatok igazán vonzóvá a férfiak számára?

A valódi kisugárzás belülről fakad – olvashatod úton-útfélen. Igazán vonzóvá nem a külsőnk tesz, hanem az a belső fény, energia, ami nélkül minden külső csillogás hiteltelen és pusztán csak egy maszk.

De mit is jelent ez? Hogy lehet elérni, hogy egy alig látható szürke kis verébből olyan Nővé válj, akit észrevesznek, aki hatni tud a környezetére. De nem csakis a szépségével vagy a csinos ruhájával, hanem a puszta lényével.

Nem célom közhelyes általánosításokba bonyolódni, ezért inkább arról fogok írni, én hogyan csináltam. Hogyan lettem mára az egykori kis verébből egy vonzó, energiával teli és magabiztos Nő.

Nem könnyű téma… Hol is kezdjem?

Személyesebb hangvételre váltok… Ellentétben sok nőtársammal, nekem világéletemben nem a súlyfeleslegem miatt volt önbizalomhiányom, hanem éppen ellenkezőleg: törékeny, sovány voltam kislány korom óta. Annyit ehettem, amennyit csak bírtam, sosem híztam 48 kiló fölé, még két szülés után sem. Nem tartottam magam sohasem kifejezetten nőiesnek, mert a közvetlen környezetemben lévőktől is mindig azt hallottam, hogy milyen sovány vagyok. Nem vékony: hanem SOVÁNY. Anyukám szájából kislány korom óta ezt hallottam magamról. Csoda, hogy elkeltem aztán! 🙂 Az is igaz, hogy az exférjem sem tudta teljesen helyrebillenteni az önbizalmamat, mert a 21 évnyi házasságunk alatt egy kezemen össze tudnám számolni, hány bókot kaptam tőle. Nem ez volt az erőssége.

A válásunk idején az önbecsülésem a béka feneke alatt volt már. Na, innen szép nyerni! Mert igenis elmondhatom, hogy a válás után néhány évvel mintha kicseréltek volna! Újjászülettem emberileg, nőként egyaránt.

Nem ment egyik napról a másikra. Először is új otthont teremtettem magamnak és a fiaimnak. Ez idő tájt történt, hogy régi álmomat megvalósítva belevágtam egy új szakma tanulásába és amikor 49 éves koromban átvehettem a második diplomámat, az önbizalmam, önbecsülésem már a helyére került. Közben nyitni kezdtem az ismerkedés, tehát a férfiak felé is és a visszajelzések alapján egyértelművé vált számomra, hogy egy „sovány” nő is lehet vonzó. Rájöttem végre, hogy én nem sovány, hanem VÉKONY, karcsú vagyok és ez igenis tetszik nagyon sok férfinek! Mennyit árthat egy „helytelenül” kiválasztott szó az önbizalomnak! Mindenesetre ezt az árnyalatnyi jelentésbeli különbséget én a saját bőrömön tapasztaltam. Végre megízlelhettem annak az ízét, milyen érzés az, hogy én éppen a törékenységemmel, vékonyságommal együtt lehetek vonzó és szexi a férfiaknak. Ez felszabadító érzés volt számomra, mert ekkor kezdtem elfogadni végre a testemet olyannak, amilyen. Innentől pedig nem volt megállás: kezdtem csinosabban öltözködni, és nem takargattam bő cuccok alá, hanem inkább kihangsúlyoztam a karcsúságomat.

Mindeközben az új szakmám kihívásai is nagy lendülettel „ruháztak fel”. Tele lettem lelkesedéssel, energiával. És mindez a belső pezsgés a külsőmre is visszahatott. A szemem is ezerszer jobban csillogott, mint annak előtte. Magabiztosabban, nőiesebben mozogtam, jártam-keltem…

Elért a klimax, de ezt is egész könnyedén viselem. A hőhullámokat, hangulatingadozásokat persze nem úsztam meg. Sőt! Meglepődve tapasztaltam, hogy már nem ehetek annyit, amennyit csak akarok, mert még a levegőtől is hízok. Azért még nem vagyok túlsúlyos, de többet kell mozognom, tornáznom, ha meg akarom tartani a karcsúságomat. De igazán jól érzem magam a bőrömben ezzel a pár plusz kilóval is.

Tele vagyok energiával, új tervekkel. A számos kreatív hobbimnak felváltva hódolok aszerint, melyikhez van éppen hangulatom, ihletem.

Végezetül néhány pontban összefoglalom a lényeget, hogyan és mitől válhatsz igazán vonzóvá:

  • Merj változtatni, kilépni a komfortzónádból! Feszegesd én-határaidat!
  • Arra mozdulj, ami lelkesít! (Mert attól fog igazán áramolni benned az életenergia, ami aztán a külsődön is látszani fog.)
  • Vágj bele egy új hobbiba, vagy kezd újra a régit!
  • Fektess magadba! Foglalkozz a külsőddel is!
  • Mozogj úgy, hogy minden mozdulatodban ott legyen a finomság, lágyság, nőiesség (pl. amikor leteszel egy poharat az asztalra).
  • Mosolyogj sokat! A mosoly a legtutibb smink. (Persze, nem a műmosoly!)
  • Szeresd magadat a hibáiddal együtt!
  • A lelked mellett a testedet is ismerd meg! A szomatikus önismeret ugyanolyan fontos. Meg kell tanulni, mi a jó a testednek. Hiszen azt Te tudhatod a legjobban. Ne csupán a partneredtől várd azt!

(Írta: Ludman Edit, női önismereti mentor)